Oefentherapie - Psychosomatiek - Slaapoefentherapie

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een ongunstig houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Werkwijze
Oefentherapie wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut en –indien noodzakelijk- bij u thuis. Elke individuele behandeling duurt 30 min. Tijdens de behandelingen werkt de oefentherapeut veel met spiegels zodat u zelf kunt volgen wat er gebeurt. Door middel van de spiegels en oefeningen wordt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Deze informatie wordt in het centrale zenuwstelsel verwerkt. Aangeleerde bewegingen gaan zo steeds meer automatisch verlopen. U blijft dan niet afhankelijk van de therapie, maar wordt steeds zelfstandiger in het toepassen van, voor u belangrijke, houding en bewegingen.

U kan uw eigen therapeut worden!
De oefentherapeut houdt rekening met uw specifieke omstandigheden bv.: heeft u een zittend of staand beroep, heeft u zwaar lichamelijk werk, of verzorgt u kleine kinderen? Deze situaties worden doorgenomen in de praktijk zodat u er thuis en op het werk mee kan gaan oefenen. De behandelingen worden in frequentie afgebouwd, totdat in overleg met u afronding mogelijk is.

Persoonlijke begeleiding
Onder begeleiding van uw oefentherapeut werkt u aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanningen. Zo brengt u uw lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u zelf met uw klachten om kunt gaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkomen. De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en adviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en sport komen aan de orde. U leert gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Bent u opzoek naar een oefentherapeut Mensendieck?
Neem dan contact op met ons.

Vind weer stabiliteit bij bekkenklachten.